Как да правим Facebook Remarketing – Правилният начин!

Не е изненада, че най-печелившите дни в годината са между Black Friday и Cyber Monday, особено за бизнеси, фокусирани върху електронната търговия и образованието.

Клиентите спестяват седмици наред като си съставят списък от неща, които искат да купят в този период.

Нека хвърлим малко повече светлина за това как да използваме ретаргетинг, за да постигнем максимални резултати!

Първото нещо, което трябва да направите е да стартирате изобщо някакви кампании, които имат за цел да вкарат трафик във вашия уебсайт.

Редовното рекламиране е от съществено значение за постигане на страхотни ретаргетинг резултати.

Трябва да се съсредоточите върху насочването на хората към вашите информационни страници и изграждането на аудитория. 

Трябва да има какво да ретаргетирате в крайна сметка с подходящи промоции и кукички, които да накарат потребителя да предприеме следващо действие.

Това означава ли, че продажбите ми преди такива големи празници и кампании ще намалеят? 

Да…

Така или иначе вече споменах Black Friday, дните преди това е неизбежно да има спад. 

Това е така, защото хората започват психологически да преминават в режим “спестяване за големите намаления”. Не спирайте да проучвате и да увеличавате трафика към вашия уебсайт – тези хора все още се оглеждат какво могат да си купят.

В деня на “голямо събитие” сменете стратегията. Фокусирайте 70% от вашия бюджет в ретаргетинг и 30% към нова “студена” аудитория.

Ще разгледаме и как да постигнем тези цели, но първо..

🔰 Любопитно: Ако искате да работите директно с мен, за да създавате привлекателни оферти и кампании, за да си гарантирате, че всичко е правилно и че ще получите максимална възвръщаемост, ще се радвам да помогна. Това, което трябва да направите е да се обадите на номера, който е посочен в страницата с контакти или да попълните бланката на същата страница.

Сега…

Как да изберете правилната цел на кампанията, когато я създавате?

И така, сега имате няколко изградени аудитории, но как да изобщо да ги таргетирате максимално ефективно?

За голяма аудитория, може би създадена от посетителите на вашия уебсайт, вие вече работите върху трафик. За тази таргет група е най-добре да изберете цел за  Conversions.

Как обаче трябва да използвате Ads Manager, ако имате средно голяма аудитория, най-вероятно вече сте опитали оптимизация за Conversions (ако не сте – направете го), които са попълнили някаква Opt-in форма и са оставили някакви данни при вас.

Тук най-добре да използвате Traffic кампании и да покажете още нещо на тези хора, което ще им бъде интересно. Примерно може да засегнете друг проблем, който решава вашия продукт или да направите друг Angle (гледна точка) на кампанията ви.

Какво да правим с малките аудитории, които имаме?

Притежавате списък с клиенти или email лист, в този случай изберете Reach за ваша цел на кампанията. Желанието ви е, колкото се може повече хора от този списък да видят кампанията (да я видят по няколко пъти).

Готови ли сте да подобрите представянето на вашия бизнес? Ако искате лично да работите с мен, за да създавате страхотни оферти и да получите страхотен бизнес план за следващите 90 дни, свържете се с мен.

Мога да ви помогна да увеличите резултатите си като използвам това, с което разполагате, така не е нужно да инвестирате още излишни средства.

 

0 0 votes
Оценка на статията
Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Този уебсайт използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване.
Научи повече
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x