6 грешки в Instagram, които да не допускате

Когато става въпрос за социални медии, Instagram е една от най-горещите платформи. Ако искате да изградите или укрепите присъствието си в платформата, то вие трябва да сте много внимателни какво съдържание ще споделяте.

Виж още...

Ще ви споделим 6 маркетинг грешки, които трябва да избягвате, докато обмисляте вашата стратегия за тази платформа.

1. Използване на стокова фотография.

Това е особено лесно за хората, които влияят на начина на живот, за да се опитват да растат по-бързо, за да получат повече последователи от Instagram.

Макар първо да звучи добре, реалността е, че те кара да изглеждаш като аматьор. В основата на вашия акаунт в Instagram е вашият реален живот, дори и да го разпалвате и да го редактирате малко. Стоковата фотографията рядко е някаква индикация за това какъв е животът, който живеете.

Така както бизнес, стоковата фотографията има своето място на вашия сайт и в печатни материали (реален пример са нашите статии), но не и в Instagram.

Вашата аудитория оценява автентичността, която няма да намерите в стоковата фотография – особено ако сте един от хилядите марки, които ги използват.

За щастие, лентата за оригинална фотография със социални медии е сравнително ниска, така че стига да имате достъп до смартфон, можете бързо да създадете прилични изображения, без да инвестирате много пари.

Заснемането на собствени снимки със смартфон определено ще бъде по-евтино от инвестирането в стоковата фотография.

2. Не променяйте предварително планирая график за публикуване.

Публикуването по едно и също време създава доверие сред аудиторията ви. Когато сте си направили стратегия и я следвате, последователите ви знаят кога да очакват от вас ново съдържание.

Дори ако това е само един пост на ден, както сте започнали от самото начало, придържайте се към него. Ще видите спам в резултатите си, ако решите да публикувате по няколко публикации дневно, след това си вземете почивка от една седмица и накрая пак се върнете към ежедневното постване.

Ако се нуждаете от указания за най-доброто време за публикуване, разгледайте статистките си в Instagram, за да видите кога се извършва по-голямата част от ангажираността ви.

След това публикувайте съдържанието си по това време, така че да знаете, че вашите последователи вероятно са онлайн и са готови да се ангажират с него.

Можете да използвате инструменти за планиране на съдържание, за да премахнете дневните си ангажименти с публикуването на постове.

По този начин за един уикенд може да си планирате постовете, да ги настроите и да не мислите всеки ден за това.

Така ще избегнете и онези неприятни моменти, в които ще си казвате „Ах, сега какво да публикувам“

3. Използване на лоши хaштагoве.

Колкото по-популярен е хештегът, толкова повече хора ще го търсят, и колкото повече хора ще виждат съдържанието ви, толкова повече последователи ще получите, нали?

Грешка…

Колкото по-популярен е хештегът, толкова повече постове се публикуват, което означава, че снимката ви ще бъде видима само за секунди, преди да се избута, за да освободи място за ново съдържание, което го използва.

Освен това трябва да държите хештеговете подходящи за съдържанието и аудиторията ви – не само да използвате нещо, защото това е популярната опция.

Отделете време, за да запазите хештеговете си разнообразни, защото ако използвате едни и същи такива с всяка публикация, никога не излагате съдържанието си на нови аудитории.

Подходящите хаштагове ви държат в раздела за последните публикации за по-дълго време, което увеличава шансовете ви да стигнете до действително целева аудитория.

4. Не четете вашите описания под снимките.

Въпреки че Instagram е предимно визуална платформа, това не означава, че можете напълно да игнорирате описанията под снимките. Те трябва да бъдат добре написани и да разкаже история за изображението, която споделяте.

Трябва да имате призив за действие и да насочвате последователите си да направят нещо – дори и да е толкова просто, колкото да харесате или коментирате.

Ако не отделите време за корекция, бихте могли да имате профил, напълнен с грешки, който оказват влияние на доверието на аудиторията ви.

5. Не се ангажирате с аудиторията си.


Без ангажираност нямате нищо. Можете да имате милиони последователи, но ако не харесват, коментират и споделят нещата ви, те не обръщат внимание на това, което имате да кажете.
Трябва да отделите време да се ангажирате с тях, да ги насърчите да харесват и коментират, след което отделете време да им благодарите за усилията им.
По този начин изграждате връзки и тези връзки накрая стават клиенти. Ако хората задават въпроси, отделете време да им отговорите. Ако хората забележат, че коментарите им са глухи, те просто ще спрат да се ангажират.

6. Не следвате последователите си.

Когато хората решат да ви следват, уверете се, че ги следвате обратно. Не е нужно да коментирате или да си взаимодействате с тях в личния им профил, но отделянето на време да ги следвате ви дава възможност да ги опознаете по-добре, за да разберете какво ги интересува.

Можете да използвате информацията, за да привлечете вниманието им и по-добре да посрещнете техните нужди.

Въпреки че има много други маркетингови грешки, които можете да направите в Instagram и други социални медийни платформи, избягването на тези шест със сигурност ще ви доведе до успех.

0 0 votes
Оценка на статията
Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Този уебсайт използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване.
Научи повече
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x